logo
Людям з порушенням зору

Новини

Усі новини

МОМ готова й надалі підтримувати Луганщину 
9 вересня

МОМ готова й надалі підтримувати Луганщину 

МОМ готова й надалі підтримувати Луганщину 

Триває активна співпраця з Міжнародною організацією з міграції у Східному регіоні України. У її межах проведено робочу зустріч з Лейлою Салехіравеш, регіональною керівницею у Східній Україні, з метою обговорення поточної ситуації у Луганській області та можливостей співпраці у вирішенні нагальних питань для регіону.

Під час робочої зустрічі представниця Департаменту міжнародної технічної допомоги Юлія Головінова ознайомила партнерів з обстановкою на Луганщині, наголосивши, що область є одною з найбільш постраждалих і окупованих на сьогоднішній день. Розповіла про актуальні проблеми, з якими стикаються жителі Луганської області.

У процесі обговорення порушували питання щодо:

 забезпечення житлом ВПО з Луганської області;

ремонту місць компактного проживання для ВПО;

підготовки до деокупації (зокрема забезпечення технікою для ремонтних робіт, пасажирських перевезень)

потреб на зимовий період мешканців, які проживають на підконтрольній українські владі території Луганської області.

Варто відмітити, що співпраця з МОМ триває не один рік. Партнери неодноразово надавали гуманітарну допомогу для переселенців з Луганщини, виділяли кошти на ремонтні роботи місць компактного проживання. Також за підтримки МОМ в процесі реалізації проєкт «Покращення житлових умов внутрішньо переміщених осіб на Сході України».

Представники МОМ зацікавлені у відновленні Луганської області, готові підтримувати ініціативи та надавати всебічну допомогу у вирішенні проблем зараз і після деокупації регіону.

Зустріч проведено в рамках роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва Луганської області

Регіональний офіс міжнародного співробітництва – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади

375837846_1541899453218685_4246893837581479097_n

Поділитися: